Základná škola, Ústredie 976, Klokočov

Prihlásenie
  • Výtvarná súťaž_Hasičské Vianoce

    Zástupcovia hasičov z Územnej organizácie dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Čadca navštívili našu školu, aby odovzdali ocenenia žiakom, ktorí sa zapojili do výtvarnej súťaže - Hasičské Vianoce.

    Medzi ocenenými boli aj žiaci našej školy: Mária Hrušková - VI.A, Matej Trnovec, Peter Hnidka a Šimon Smieško - VII.B.

    Srdečne gratulujeme .

    Mgr. Staníková L.

  • Pozvánka na Deň matiek 2024

  • Svet okolo nás

    Svet okolo nás

    Vzdelávací projekt ,,Svet okolo nás“

    Dňa 03.05. 2024 sa zúčastnili žiaci tried VI.A, VII.A, VIII.A a IX.A vzdelávacieho projektu ,,Svet okolo nás“ s programom ,,Tanzánia – divoké srdce Afriky“, ktorý sa konal v Kultúrnom dome Raková. Program tvoril profesionálne natočený video materiál, animácie, fotografie a mapy, doplnený autentickou hudbou a zvukmi, naživo moderovaný dvomi autormi projektu. Tým vznikol pre žiakov atraktívny náučný audio – vizuálny zážitok.Žiaci mali možnosť sa prostredníctvom dataprojekcie pozrieť do afrického štátu Tanzánia, ktorý vznikol zlúčením dvoch štátov Tanganiky a Zanzibaru. Túto krajinu prešli naši cestovatelia krížom krážom a oboznámili nás s jej zaujímavou históriou. Taktiež nám podali informácie o prírodných podmienkach, chránených prírodných rezerváciách, hospodárstve, náboženstve, kultúre, tradíciách i problémoch obyvateľstva. Autori projektu spestrili program i vlastnými zážitkami z danej krajiny a v diskusii zodpovedali žiakom všetky ich otázky. Žiakom sa projekt veľmi páčil, čo dali na záver najavo i dlhým potleskom. Už teraz sa tešíme na budúcoročný projekt, ktorý má názov ,,Indonézia – sopečná odysea“.

     PaedDr. Ľubomír Kadura

  • Oznam - prerušenie vyučovania

         Dnes bol v škole nahlásený bombový útok, z toho dôvodu bolo vyučovanie predčasne ukončené.

    Riaditeľka školy ďakuje všetkým prítomným zamestnancom, žiakom i rodičom za pochopenie v danej situácii, tiež ďakuje za pomoc a zvládnutie celej tejto nepríjemnej udalosti. 

    Ing. Jarmila Krišťáková, riaditeľka školy

     

  •  ,,Deň Zeme 2024“

     ,,Deň Zeme 2024“

         Dňa 02.05.2024 sa zúčastnili žiaci našej školy pri príležitosti ,,Dňa Zeme“ čistenia okolia školy a katastrálneho územia obce Klokočov. Ráno sme sa zhromaždili so žiakmi pred Obecným úradom, kde sa nám prihovoril pán starosta Ing. Radoslav Zajac, MBA., LL.M. a vopred všetkým prítomným poďakoval za ich ochotu pomôcť pri čistení našej obce od odpadkov. Potom rozdal zamestnanec OÚ Mgr. Dávid Kratochvíl triednym učiteľom ochranné rukavice a igelitové vrecia na odpad. Následne sa rozišli žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov do jednotlivých častí našej obce. Trieda V.A mala pridelený úsek smerom ku kostolu, VI.A sa vybrala smerom na Kornicu, VII.A čistila Klin a okolie, VIII.A zbierala odpadky smerom k Riečkam a IX.A sa vybrali vyčistiť smer Vrch Predmier. Žiaci sa bezpečne presúvali po krajniciach vozovky. Zbierali odpad i z odľahlejších častí okolitého lesa, vyčistili dostupné brehy rieky Predmieranka. Dôkazom ľahostajného vzťahu k prírode niektorých občanov obce Klokočov, ale najmä obcou prechádzajúcich motoristov, bolo veľké množstvo naplnených odpadových vriec vrátane nadrozmerného odpadu. Medzi odpadkami dominovali fľaše a plechovky od alkoholu, plasty, papiere, obaly rôzneho druhu a použité plienky. Raritnými   ,,úlovkami“ žiakov boli pneumatiky, plastové trubky, domáce pracovné náradie, pletivo, linoleum, oblečenie, atď. Žiaci mali opäť možnosť zistiť, že ľudská bezohľadnosť k prírode nepozná hranice.

         Všetci žiaci odviedli kus dobre vykonanej práce, z ktorej mali dobrý pocit. Patrí im naše veľké uznanie. I takýmto spôsobom sa ich snažíme viesť k pozitívnemu a zodpovednému vzťahu k životnému prostrediu. Je len na nás všetkých, či si budeme prírodu vážiť a chrániť alebo ju devastovať a ničiť.

        Počas celej akcie boli žiaci vybavení bezpečnostnými reflexnými vestami a ochrannými rukavicami. Správali sa disciplinovane, dodržiavali všetky bezpečnostné pokyny. Celú akciu hodnotíme veľmi pozitívne.

    PaedDr. Ľubomír Kadura

  • Triedny projekt: VII.B_Po stopách H. Ch. Andersena

  • Exkurzia – Okrasa Čadca

    Dňa 6.5.2024  sa VI.A zúčastnila pod vedením pani učiteľky Kasákovej a pána učiteľa Ruceka  exkurzie  do výrobného družstva Okrasa Čadca, ktorá má dlhoročnú tradíciu vo výrobe predovšetkým vianočných ozdôb.

    Po príchode do areálu nás oslnil bufet ešte zo socialistického obdobia a celkový výzor priestorov.

    Pani zamestnankyňa nás previedla fukárňou sklenených gúľ i iných tvarov, mačiarňou s farbami na ozdoby a maliarňou - časťou, ktorá ozdobám dodávala dušu. Mali sme možnosť vidieť rôzne nádherné vzory a farby, ktorými ozdoby prekvitali jedna radosť.

    Po prehliadke nás už očakávala tvorivá dielňa, kde sme si zdobili vlastné okrasy za pomoci lepidla a trblietok od výmyslu sveta. Nápadov a jedinečných vzorov bolo veru ako piesku.

    Na záver prehliadky sme si mohli zakúpiť ozdoby z obchodu Okrasy. Potom už nás čakal presun do mesta, kde sme si dali rozchod najmä na dobrú zmrzlinu.

    Spokojní a s úžasným zážitkom sme sa vrátili domov vyčerpaní ale šťastní.

     

    Mgr. Jozef Rucek

     

  • súťaž: Medzníky 2. svetovej vojny a SNP

  • súťaž - Medzníky 2. svetovej vojny a SNP

     

    Dňa 30.04.2024 sa uskutočnilo oblastné kolo dejepisnej súťaže „Medzníky 2. svetovej vojny a SNP“.

    Tento rok súťaž organizovala Základná škola Vysoká nad Kysucou v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov.

    Našu školu úspešne reprezentovalo trojčlenné družstvo žiakov deviateho ročníka.

     

    Peter Janec

    Adriana Machová

    Kristína Mudríková

     

    Žiaci súťažili v troch disciplínach – vedomostný test, hádanie osobností a kvíz.

     

    Naše družstvo obsadilo druhé miesto.

     

    Srdečne gratulujeme!                                                   Mgr. Nina Vavrincová

  • Sokoliari v ŠKD

    Sokoliari v ŠKD

    Dňa 02.05. 2024 na Deň Zeme detí upratovali okolo školy a po obede k nám do ŠKD zavítali ujovia Sokoliari - zážitkové učenie.

    Porozprávali nám o prírode a zvieratách.Deti najviac zaujali dravce, ktoré so sebou priviezli.

    Ďakujeme ujovia za pekný zážitok.

  • Sokoliari v ŠKD

  • Divadlo - Čarovný klobúk_Paláriková Raková

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

               

    V stredu 02.05. 2024 sa na našej škole konal tradičný Deň Zeme, a to v spolupráci so zriaďovateľom Obcou Klokočov.

         Žiaci sa najprv zoradili o 8: 30 pred OÚ, kde ich privítal pán starosta Ing. Radoslav Zajac, MBA., LL.M.a p. Ing.Jarmila krišťáková, riaditeľka ZŠ Klokočov.

    Pán starosta mal pekný príhovor, kde zdôraznil dôležitosť ochrany našej Zeme, aby sme ju zachovali pre nás aj budúce generácie. Následne boli deťom rozdané ochranné pomôcky a vrecia a žiaci sa smelo pustili do ďalších aktivít a upratovania našej obce.

         Deti z 1. stupňa sa potom odobrali do školy, kde sa teoreticky zoznámili a zopakovali si poznatky o triedení odpadkov, šetrení prírodných zdrojov a následne vypracovali pekné projekty. Následne sa vybrali do okolia školy a do Bánskeho, kde sa im podarilo vyzbierať asi 12 vriec odpadu. 

         Žiaci 2. stupňa čistili časti obce Kornica, Klín, pod Riečkami, Vrchpredmier.  

    Veríme, že deti mali radosť z dobre odvedenej práce a z toho, ako sme odbremenili našu krásnu obec od odpadkov.

    Mgr. Janešíková Dana

  • Deň ZEME

  • Deň narcisov

  • DEŇ NARCISOV 2024 – Liga proti rakovine!!!

     

    18.04. 2024 sa konala jedinečná verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine. Žiačky deviateho ročníka  Kristína Mudríková a Adriána Machová pod  vedením p. učiteľky Kasákovej  oslovili žiakov našej školy, učiteľov, obchody v obci  a náhodne idúcich občanov. Každý, kto finančne prispel do zbierky si mohol pripnúť žltý narcis na svoj odev a vyjadriť tak podporu a spolupatričnosť ľuďom, ktorí bojujú s onkologickým ochorením. Vyzbierali sme  204,85 EUR.   Všetkým, ktorí prispeli

     

    Ď A K U J E M E !!!

     

    Ing. Monika Kasáková

  • Stavanie Mája

    Stavanie Mája

    Tradície boli vždy súčasťou života našich predkov. Z týchto čias nám ostala veľmi pekná tradícia – Stavanie Mája.

    Obec Klokočov v spolupráci s Návrat ku koreňomDHZ Klokočov pripravili dňa 30.04. 2024 „stavanie mája“. O kultúrny program sa postarali detičky z MŠ Klokočov a  heligonkári zo ZŠ a CVČ Klokočov.

    Našu školu reprezentovali heligonkári - žiaci 5. a 8. ročníka Ján Staník, Terézia Grajcarová, Adrián Fojtík, Filip Macho, Natália Staníková a Patrik Hutyra.

    Tradičné ľudové piesne v podaní našich heligonkárov spríjemnili toto krásne slnečné dopoludnie.

     

                                                                               Mgr. Lenka Staníková

  • Stavanie Mája

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavanie Mája.

  • IQ olympiáda

    V apríli 2024 sa 7 našich žiakov zúčastnilo súťaže pod názvom IQ olympiáda. V tejto náročnej súťaži sa 3 žiaci umiestnili medzi 75% najlepšími riešiteľmi z celého Slovenska. Poradie umiestnenia je zverejnené v paneli Úspechy a ocenenia. 

    Ako i minulý rok, tak i v tomto 13. ročníku sa opäť stal úspešným riešiteľom Matěj Střelec (IX.A), ktorý postúpil do regionálneho kola. 

    V kategórii  B (žiaci II. st. ZŠ) sa do súťaže zapojilo 11 314 riešiteľov z celého Slovenska, z toho v našom kraji 1944. Matěj sa umiestnil na 10. mieste. 

    Gratulujem úspešným riešiteľom, zúčastneným ďakujem za účasť a reprezentáciu školy, no a Matějovi prajem veľa úspechov v ďalšom kole. 

    Mgr. Banetková R.

     

  • Palárikova Raková v ZŠ Klokočov

     

    Dňa 25.4.2024 sa naši žiaci z 1. až 6. ročníka zúčastnili fantastického divadelného predstavenia pod názvom Čarovný klobúk. 

    Príbeh bol o tom, ako sa z bežného klobúka stal klobúk „čarovný“, aj vďaka zdravému sedliackemu rozumu. Žiaci sa dozvedeli, ako sa podarilo  neskúsenému mládencovi prekabátiť figliarov, ktorí ho oklamali.

    Za krásny zážitok, ktorý si prišili pozrieť i naša pani riaditeľka Ing. Jarmila Krišťáková a pán starosta Ing. Radoslav Zajac vďačíme hercom z Divadla Zelienka, ktorí bravúrne stvárnili svoje herecké roly.

    Opäť sa potvrdilo, že spojenie vzdelávania s kultúrou je obohacujúce. Za spoluprácu ďakujeme Kultúrnemu stredisku v Čadci a nášmu pánovi starostovi Ing. Radoslavovi Zajacovi, MBA,LL.M.

     

     

                                                                                                              Mgr. Andrea Moravčíková

strana: